Slide
Slide

Veljekset Korkala Oy urakoi valokuidun maarakennustyöt Tyrnävän Murron asuinalueelle kesäkaudella 2019

Veljekset Korkala Oy urakoi Eltel Networks Oy:lle Tyrnävän Murron asuinalueen valokuidun runko – ja kiinteistökaapeloinnin maarakennustyöt.

Työt alkoivat jo syksyllä 2018 keskeytyen keliolosuhteiden vuoksi talvikauden ajaksi, mutta nyt kevätkesän myötä on saatu työt taas kunnolla käyntiin, ja kaapelointityöt saadaan valmiiksi kesäkauden 2019 aikana.

Kaapeloinnin sisältämät työvaiheet toteutetaan eri kokoisilla kaivinkoneilla, jotta näin voidaan mm. minimoida kiinteistöjen pihoille kaapeloinnista aiheutuneet maapintojen korjaustarpeet.

Kaapeloinnit toteutetaan vaiheittain, ensimmäisessä vaiheessa tehdään teiden ja tieliittymien alitukset, ja sen jälkeen rakennetaan runko – ja jakeluverkko. Viimeisessä työvaiheessa tehdään kiinteistöhaarat ja asennetaan valokuitu tilaajan osoittamaan paikkaan kiinteistössä.

Arvioitu kokonaiskesto koko urakalle on noin puoli vuotta. Urakoitsijan edustaja on aina etukäteen yhteydessä kiinteistön omistajaan kiinteistöhaaran rakentamista ja kuidun reitin sopimista koskien.

Töiden valmistuttua siirtyy Tyrnävän Murron asuinalue valokuidun aikakaudelle.

Yleistä valokuidusta 

Valokuitu on nopea ja luotettava tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti nykyiset ja myös kaikki tulevaisuuden internetverkon kautta saatavat palvelut. Yleisesti kuituliittymän voi katsoa nostavan asuinalueen kiinteistöjen arvoa. Valokuitu korvaa kaikki aikaisemmin käytössä olleet internetliittymät.

Valokuitu on ohutta lasista valmistettua johdinta, jota pitkin signaali siirtyy valon muodossa. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen kuparikaapeleihin,sekä langattomiin yhteyksiin verrattuna. Valokuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton.

Lisää tietoa Lakeuden Kuidusta osoitteesta: https://www.lakeudenkuitu.fi

 

toukokuu 31, 2019